Inlands Eiken

Inlands Eiken is een sterke en mooie houtsoort welke erg breed gebruikt kan worden, of het nu een zware gebintligger moet zijn of een tafelblad, met de juiste stam is Eiken hier erg geschikt voor.

Douglas

Douglas is erg populair constructie hout, het is een houtsoort wat een erg lange en taaie vezel heeft en daardoor heeft het alle kracht in zich om een mooie constructie te vormen. Doordat de Douglas boom weinig spanning heeft blijven balken mooi recht en het vette hars zorgt voor de duurzaamheid.

Lariks

Lariks wordt nog al eens verward met Douglas en vice versa, maar het zijn welk degelijk totaal verschillende bomen. Lariks zit vol hars wat in de loop van de jaren goed uit hard en het duurzamer maakt dan Douglas. Maar omdat de meeste Lariks bomen niet recht groeien zit hier meestal behoorlijk veel spanning in en zullen balken na verloop van tijd kromtrekken. Daarom wordt Lariks veel gebruik voor gevelbekleding, een super duurzaam product en in planken gezaagd ook goed te verwerken dat het recht blijft.

Profielhout

Momenteel niet in ons assortiment, graag verwijzen we u door naar uw lokale houthandel.

XL
LG
MD
SM
XS